Евгений Пригожин, основател на руската наемническа група Вагнер, обвини неуточнени длъжностни

...
Евгений Пригожин, основател на руската наемническа група Вагнер, обвини неуточнени длъжностни
Коментари Харесай

Напрежение. Защо готвачът на Путин скочи на руските власти

Евгений Пригожин, създател на съветската наемническа група  " Вагнер ", упрекна неуточнени длъжностни лица, че съзнателно отхвърлят на бойците му задоволително муниции в подтекста на продължаващото съревнование сред него и част от съветския хайлайф, съобщи Ройтерс.

Някогашният бизнесмен в областта на кетъринга Пригожин, който преди избягваше публичността, от началото на войната в Украйна преди година има все по-публична роля в съветската политика, показва организацията, наблягайки, че неговата група " Вагнер " е отпред на продължаващата от месеци борба за град Бахмут в украинската Донецка област.
-->
В седемминутно аудиопослание от през днешния ден явно ядосаният и прочувствен Пригожин съобщи, че от него се изисква " да се извини и да се подчини ", с цел да обезпечи муниции за войските си.

Говорейки на моменти с нараснал звук и на моменти с обидни изречения, той сподели: " Не съм в положение да разреша този проблем, макар всичките ми връзки и контакти. "

Пригожин съобщи, че военното произвеждане на Русия сега е задоволително за доставяне на войските, които се борят на фронта, и че компликациите с доставките, които изпитват неговите бойци, са резултат от умишлени решения.

" Тези, които ни пречат да спечелим тази война, напълно директно работят за врага ", сподели той.

От началото на спора Пригожин обществено е във омраза с генералите и чиновниците на Кремъл, обвинявайки ги в незадоволително старание при провеждането на акцията против Киев. Най-остро той подлага на критика министерството на защитата, което упреква, че се пробва да присвои заслугите за достиженията на “Вагнер “ на бойното поле.

В аудиопосланието си Пригожин съобщи, че неуточнените лица, които упреква за дефицита на муниции, " ядат закуска, обяд и вечеря от златни чинии " и изпращали роднините си на почивка в Дубай, известна дестинация за съветския хайлайф.

Миналата седмица Белият дом съобщи, че групата  " Вагнер " е дала повече от 30 000 жертви след нахлуването на Русия в Украйна, като към 9 000 от тях са убити по време на бойните дейности.

Около 90% от убитите в Украйна от декември насам са с присъди, съобщи Вашингтон, напомняйки с това за вербуването от Пригожин на пандизчии за присъединяване в бойните дейности.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР